Daktrim plaatsen op EPDM dak

daktrim plaatsen

Deze keer willen wij in onze blog uitleg geven hoe u een daktrim kunt plaatsen. Op deze manier is uw dak dan mooi afgewerkt zodat u vele jaren plezier van uw EPDM dak zult hebben. Het niet juist verwerken van de daktrim kan helaas nadelig zijn voor uw dak.  Hierdoor kunnen dan lekkages ontstaan.

Daktrim monteren

Nadat de EPDM-folie overal verlijmd is op het dakbeschot en op de dakranden, kunt u de EPDM afsnijden. Laat het overhangende EPDM circa 1 cm langer dan de dakrand. Nu kunt u beginnen met de afwerking van de dakrand. De voltooiing van het dak bestaat uit het plaatsen van een daktrim en bijbehorende daktrimhoeken.

Om te vermijden dat water via de capillaire werking een weg vindt tussen de daktrim en EPDM adviseren wij om een laag Rubber Seal kit op de rand van het dak te spuiten. De daktrim drukt u nu in deze ril kit vast. Hierdoor krijgt u een waterdichte verbinding tussen het EPDM membraan en daktrim. Hoewel de kit een “lijmende” werking heeft, is het niet voldoende om de daktrim enkel met rubber seal kit te plaatsen.

Ons advies is om de daktrim extra bevestigen met daktrimschroeven. Daktrimschroeven zijn zelf tappende schroeven met een neopreen ring. Op deze manier krijgt het hemelwater geen mogelijkheid om via het gaatje bij de EPDM-folie te komen met alle vervelende gevolgen.

Daktrimmen worden aan elkaar gekoppeld met koppelplaatjes. De plaatjes zorgen ervoor dat  de daktrim de mogelijkheid heeft om uit te zetten bij warm weer en te krimpen bij koud weer.

Een daktrim bevestigen zonder koppelplaatjes is onverstandig, de trim zou bij zonnig weer kunnen vervormen, door uitzetting.

Wij raden aan bovengenoemde aanpak te volgen, bij het plaatsen van de daktrim. Op deze manier bent u verzekerd van een dak, dat jaren lang mee gaat en kunt u trots zijn op uw arbeid.

Dakrand