EPDM Stadsuitloop inwerken

epdm stadsuitloop

EPDM stadstuitloop

Een stadsuitloop is een iets wat schuin lopende hemelwaterafvoer die in de dakrand verwerkt en zorgt voor de verbinding tussen het platte dak en de regenpijp. De opstaande dakrand kan hierbij aan de dakzijde, 45 of 90 graden zijn. Voor de verwerking van de EPDM stadsuitloop maakt dat geen verschil.

Afhankelijk van het dak oppervlak en dakrand kan men kiezen uit stadsuitloop die aan de dakzijde voorzien is van een EPDM kraag onder een hoek van 45 graden of onder een hoek van 90 graden geplaatst is. De doorsnede die men dient te kiezen is afhankelijk van het dakoppervlak. De keuze van de HWA (Hemelwaterafvoer) bestaat uit een doorsnede van 60 x 80 mm of 60 x 100 mm.

EPDM Hemelwaterafvoer inwerken

Nadat de EPDM folie geplaatst is op het platte dak is het tijd om de hemelwaterafoer te plaatsen voor een goede waterafvoer van het dak.
De ruimte waar de HWA dient te komen is onder de EPDM dakbedekking door te voelen. De volgende stappen zijn nodig:

  • Teken de lokatie van de HWA af met krijt
  • Verwijder de overtollige EPDM (kleiner dan daadwerkelijk gat)
  • Plaats de EPDM stadstuitloop
  • Teken de lokatie van de EPDM kraag die aan de HWA zit af op de EPDM dakbedekking
  • Sla de EPDM kraag die aan de HWA zit terug en plaats rillen EPDM rubber seal kit, zodat de hele EPDM kraag vast komt te zitten
  • Wals de rubber seal kit uit zodat de kraag geheel “verlijmd” is en de kit overal onder de EPDM kraag van de stadstuitloop uitkomt

Bekijk hier ook de werkwijze voor het inwerken van de EPDM stadsuitloop.