Vijver maken met EPDM folie

EPDM vijverfolie is de ideale oplossing voor:

Tuinvijvers en waterpartijen, parkvijvers, kweekvijvers, industriële waterbekkens, blusvijvers, drinkwaterbassins en nog veel meer toepassingen. Dit alles omdat de EPDM folie uit ÉÉN stuk geleverd wordt. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van EPDM folie. Voor degene die nog niet bekend zijn met de folie hebben wij hier een “handleiding” gemaakt hoe men zelf eenvoudig een vijver kan aanleggen met de folie.

Eigenschappen EPDM Folie

De EPDM vijverfolie is geschikt voor mens en dier door de eigenschappen die de EPDM folie heeft:
✔ Drinkwatercertificaat
✔ Certificaat van niet toxiciteit
✔ Wortelvastheidcertificaat
✔ Productgarantie: 10 jaar (verwachte levensduur 40 jaar)
✔ UV- en ozonbestendig
✔ 400 % blijvend elastisch
✔ Milieuvriendelijk
✔ Barst niet en droogt niet uit

De kleur van de EPDM folie is Antraciet en heeft een dikte van 1.14 mm en is verkrijgbaar in verschillende breedte maten en een maximale lengte van 30.48 meter.

Benodigheden

Iedereen heeft verschillende wensen omtrent een vijver. Daarom kan afhankelijk van de vorm of uitvoering van de vijver de benodigheden verschillen die nodig zijn.

Natuurlijk kan de EPDM folie niet ontbreken. Zorg voor voldoende folie om de vijver straks ook goed aan de randen af te werken. Laat de folie circa 15 min “rusten” in de vijver voordat je daadwerkelijk met het maken van de vijver begint. Bij een “eenvoudige” vijver is het plaatsen van de folie voldoende en kan bijvoorbeeld de pomp of verlichting eenvoudig in de vijver gezet worden. Afwerking en wegwerking kan dan naar wense gedaan worden. Verdere materialen zijn dan niet nodig.

Bij een “moeilijkere” vijver waarbij hoeken en doorvoeren gemaakt dienen te worden zijn extra materialen nodig zoals:

Vijveraanleg stappenplan

Soms ontkomen we er niet aan om twee stukken EPDM folie aan elkaar te maken. Dit kan met splice-tape (tussen de twee lagen) of coverstrip (op de twee lagen).

Aanbrengen van splice tape


Hoeken aanbrengen in de vijverfolie

Doorvoeren maken in de vijverfolie


Indien u deze werkwijzes hanteert zult u een prachtige vijver ontstaan en zult u lang plezier van de vijver. Stuur ons uw foto toe van de eigengemaakt vijver en wij plaatsen hem op onze Facebook-pagina.