Welke EPDM Tape voor welke naadverbinding?

U bent een echte doe-het-zelver. U leeft er naar toe om uw eigen plat dak te leggen en deze mooi af te werken. EPDMTotaal is hiervoor de juiste partij! Wij beschikken namelijk over een gebruiksvriendelijke webshop waar u snel en eenvoudig uw dakbenodigdheden kunt bestellen. Tevens hebben wij een zeer uitgebreid assortiment met dakmaterialen. U kunt het zo gek niet bedenken en wij hebben het in huis!

EPDMtotaal.nl is specialist in EPDM dakbedekking. EPDM is een populaire soort dakbedekking. EPDM dakbedekking is ideaal voor platte daken en licht hellende daken. De EPDM folie wordt brandvrij aangebracht en heeft een levensduur van minimaal 40 jaar. Ook heeft u hier weinig onderhoud aan. EPDMtotaal heeft een uitgekiend assortiment samengesteld van EPDM materialen die voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding worden aangeboden. Kortom u wilt zelf een EPDM dak maken? Bezoek onze webshop. Wij helpen u graag verder.

EPDM tape soorten

Wanneer u van plan bent uw plat dak te leggen met EPDM folie dan is ons advies om dit uit één stuk EPDM te doen. Helaas is dit niet bij ieder dak mogelijk. Afhankelijk van de situatie op dak zijn er soms naden. Om deze redenen bestaan er dan ook diverse soorten EPDM tapes. Deze tapes zorgen ervoor dat de naadverbiding tussen de twee stukken EPDM dakbedekking volledig waterdicht worden afgesloten. Er zijn diverse soorten EPDM tapes in onze webshop verkrijgbaar zodat u voor elke klus of afwerking de juiste tape kunt gebruiken. Hier bij kunt u denken aan de de Coverstrip (naadafdekstrip), Splice tape (zelfklevende EPDM) en Formflash (vormfolie). Hieronder vertellen wij u er graag meer over.

Cover strip kopen? (Naadafdekstrip)

De Coverstrip wordt gebruikt indien twee stukken EPDM folie tegen elkaar geplaatst liggen. De naad wordt dan met behulp van de Coverstrip bedekt. Deze tape heeft aan één zijde een plaklaag. Deze tape is verkrijgbaar met een breedte van 15 cm. De lengtemaat gaat vanaf 2,54 meter tot wel 30,48 meter. Dus voor relatief kleine klussen tot aan grote klussen is deze tape uitermate geschikt voor het waterdicht maken van naden. Deze tape wordt over de twee stukken EPDM folie aangebracht die tegen elkaar liggen. Bij het gebruik van deze Coverstrip verbinding is het wel noodzakelijk om de ondergrond te activeren met de Quickprime Plus. Dit is een primer die ervoor zorgt dat de coverstrip vulkaniseert met de EPDM folie. Dit is als het ware een versmeltingsproces waardoor een uitermate sterke en waterdichte verbinding ontstaat.

Splice tape kopen? (zelfklevende EPDM)

Splice tape is een dubbelzijdige zelfklevende EPDM tape. Deze tape wordt gebruikt voor het aan elkaar maken van twee stukken EPDM dakfolie die op elkaar liggen en verbonden dienen te worden. U plaats dus als het ware de Splice tape tussen de twee stukken EPDM folie. Voordat u gebruik maakt van de Splice tape dient u primer te gebruiken op de ondergrond aan weerszijden waar u de tape aanbrengt. Deze primer dient als activator voor het verkrijgen van een waterdichte verbinding.

Formflash kopen? (vormfolie)

De laatste tape uitvoering die wij in ons assortiment hebben is Formflash. Dit is niet echt een tape om twee stukken EPDM dakfolie aan elkaar te maken. Maar Formflash wordt toegepast en gebruikt bij details waar spanning ontstaat in de EPDM Folie. Meestal bij een buitenhoek of bij dakmaterialen die blijven ‘werken’ zoals b.v. loden kiezelbakken of zinken dakranden. De strook wordt in de fabriek gelamineerd op een klevende tape. Hierdoor is Formflash zelfklevend. Doordat Formflash bestaat uit een niet gevulkaniseerde EPDM strook is het zeer makkelijk in de juiste vorm te boetseren. Eigenlijk kunt u het gebruik van deze folie vergelijken met het plakken van een fietsband. Eerst maakt u de EPDM folie goed schoon. Rond het te plakken oppervlakte brengt u de primer aan. Vervolgens plaatst u de Formflash. Als het product eenmaal droog is, kunt u het met de roller goed aandrukken. De randen kit u vervolgens af met een EPDM kit. Deze tape is in onze webshop verkrijgbaar in diverse maten. Zo is er altijd een passende maat voor u!

EPDM Totaal is er voor al uw dakbenodigdheden!

U wilt EPDM dakbedekking online bestellen? Dan heeft u met EPDMtotaal de juiste partij gevonden In onze webshop vindt u alle producten die u nodig heeft om een volledig dak te verwezenlijken. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan dakmaterialen die voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding worden aangeboden. Ook vindt u bij ons de juiste informatie voor de correcte verwerking van de producten. Met vele jaren ervaring in de dakenbranche en een persoonlijke organisatie kunnen wij u volledig bijstaan. Of het nu gaat om een klein tuinhuisje of een groot plat dak? Onze dakbedekking kunt u altijd zelf aanbrengen. Onze ervaren medewerkers staan graag voor u klaar met advies en handige tips! Lichtkoepel nodig of zink op maat? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Met Dakenshop lukt het dus altijd! Wij zijn deskundig en leveren al uw bestellingen op de gewenste locatie! Bestel dus nu uw dakmaterialen op EPDMtotaal.nl.