PIR isolatie

PIR dakisolatie

Door een dak te isoleren kan men een comfortabelere leefomgeving creëren. De functie/werking van isolatie is zeer uitlopend. Isolatie heeft tot doel het warmteverlies te verminderen, kosten voor het koel houden van de ruimte te beperken en zelfs interne condensatie te reduceren.

Isolatie wordt ook gebruikt om een ondergrond te verkrijgen die:

  • Stevig en geschikt is voor de EPDM dakfolie of een andere soort dakbedekking (moet wel geschikt zijn)
  • Goed verankerd is tegen weersomstandigheden zoals de wind
  • Stabiel is om de spanningen op de folie tot een minimum te beperken
  • Voldoende samendrukbaar is en die belopen kan worden tijdens het werken, zonder beschadigd te raken

Per land zijn er verschillende voorschriften voor isolatie met betrekking tot brand, isolatieniveau. U dient hierbij dus zelf de eisen/voorschriften van het betreffende land te volgen.

Er zijn vele soorten isolatie type beschikbaar, het is voor ons niet mogelijk om deze allemaal te behandelen en te benoemen die geschikt zijn voor de verwerking van EPDM folie.

Cachering

Om een goede hechting te verkrijgen tussen de dakbedekking en de isolatie, is de cachering van de isolatie zeer belangrijk. De meeste isolatie platen uit minerale wol zijn niet geschikt voor een volledige verlijming van EPDM, omdat er onvoldoende hechting wordt verkregen tussen de folie en isolatie. Andere isolatie platen zijn ongeschikt voor verkleving omwille van hun cachering. Kijk dus voor aanschaf goed of de isolatie die u voor ogen heeft een cachering heeft die samen kan met uw dakbedekking, die u wilt toepassen.

Wij van EPDMTotaal, werken met PIR isolatie die voorzien is van een aluminium cachering. Hierop  kan onze EPDM volledig verlijmd worden.