EPDM folie voordelen

epdm op rol

In de eerste blog van EPDM Totaal met de titel “EPDM dakbedekking wat is het?” hebben wij de voordelen van EPDM genoemd. Dit maal willen wij dieper ingaan op deze voordelen. De EPDM folie van BossCover die EPDM Totaal verkoopt is een hoogwaardige dakbedekking. Ten opzichte van klassieke bitumineuze dakbedekking biedt BossCover EPDM vele voordelen, vooral op het gebied van kwaliteit, milieu en rendabiliteit.

Kwaliteit EPDM folie

De kwaliteit van de folie is onder te verdelen in de volgende zaken.

Naadloos
Naadverbindingen zijnvaak de zwakke schakels op het dak. BossCover EPDM wordt geleverd op rolbreedtes van 0.10 meter tot 15.25 meter en tot een maximale lengte van 30.48 meter. U kunt EPDM folie dus tot 464 m2 naadloos verwerken. Voor de afwerking van het dak en eventuele naden gebruikt u handige zelfklevende tapes en vormfolies die zorgen voor een directe 100% waterdichtheid. Het dure en tijdrovende werk om een naden waterdicht te krijgen met kit is dan overbodig.

Blijvend elastisch
Dag en nacht, winter en zomer, zon of regen. Een dak wordt voortdurend blootgesteld aan hevig wisselende temperaturen. EPDM folie van BossCover is een elastomeer en heeft een elasticiteit van meer dan 400%. Hoe het dak ook uitzet of krimpt, dankzij de elasticiteit vangt de folie deze bewegingen probleemloos op en zal niet scheuren.

Scheurt niet
BossCover EPDM folie droogt niet uit of barst niet. Klassieke dakbedekking die langdurig blootgesteld worden aan zon of ozon, drogen uit en vertonen scheurtjes of barstjes na verloop van tijd. BossCover EPDM dakfolie is volledig UV en Ozonbestendig en zal niet uitdrogen of barsten. De levensduurverwachting van BossCover EPDM is dan ook langer dan 50 jaar.

Onderhoudsvrij
Elk dak vraagt onderhoud. Met een EPDM dak volstaat het dat u jaarlijks uw dakgoot en waterafvoer schoonmaakt om het dak meer dan 50 jaar in topvorm te houden. Een BossCover EPDM-dak is bovendien winter en zomer beloopbaar.

Levensduur
Uit recente Duitse studies is gebleken dat de levensduurverwachting van BossCover EPDM meer dan 50 jaar bedraagt!

Winstgevend en Milieuvriendelijk

De rendabiliteit en milieuvriendelijkheid van de EPDM folie komt naar voren in onderstaande punten.

Ondergrond
De BossCover EPDM dakfolie kan over de meeste bestaande dakbedekkingen heen geplaatst worden. Bij renovatie is er dus geen sprake van vaak dure sloop- en/of stortkosten wat veel tijd en geld bespaart.

Gewicht
EPDM folie is licht van gewicht 1,4 kg per m2 ,(1.14 mm) hierdoor zijn geen zware werktuigen nodig om de folie op het dak te krijgen of aanpassingen aan de dakconstructie nodig.

Brandgevaar
Op verschillende industriële daken is het gebruik van traditionele bitumeuze brandrollen verboden vanwege het brandgevaar. Jaarlijks gaan er nog steeds gebouwen in vlammen op door gebruik van open vuur. Hierdoor zijn brandverzekeringen vaak onbetaalbaar geworden. BossCover EPDM wordt echter volledig koud verwerkt, volledig verlijmd, met ballast of mechanisch bevestigd. Er is dus totaal geen brandgevaar op het dak.

Dakdetails
Het dak wordt verder afgewerkt met handige en zelfklevende EPDM dakdetails zoals vormfolie en tapes. Deze zijn gebruiksvriendelijk, snel en vooral onmiddellijk 100% waterdicht.

Milieuvriendelijk
Met BossCover EPDM folie kiest u voor een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking. BossCover EPDM is volledig en op milieuvriendelijke wijze recycleerbaar en herbruikbaar. Alle voorgevormde dakdetails zijn ook gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijke EPDM folie. Verder is het perfect mogelijk het regenwater – zonder verdere behandeling – op te vangen om te gebruiken in het dagelijks gebruik. Daarom beschikt BossCover EPDM ook over een drinkwatercertificaat en een certificaat niet-toxiciteit.

Zo ziet u dat EPDM folie vele voordelen heeft ten opzichte van traditionele dakbedekkingen. Wij hebben ze allemaal zo goed mogelijk proberen te belichten. Mochten er toch nog vragen of twijfels zijn laat deze dan weten. Wij van EPDM Totaal lezen graag uw reactie over de EPDM folie.