EPDM verlijmen op dakisolatie

Bij het renoveren van een dak, wordt vaak gebruik gemaakt van dakisolatieplaten. EPDM verlijmen op dakisolatie kan, echter niet op alle dakisolatie. Isolatie dient minimaal van cachering voorzien te zijn, dit om het “wegsmelten” van de isolatie te voorkomen. Helaas is niet elke dakisolatie met cachering is geschikt. Cachering is een dunne laag materiaal, waarmee een ander materiaal wordt bedekt. Het materiaal van de cachering is afhankelijk van het onderliggende materiaal. EPDM Totaal staat voor kwaliteit en degelijkheid. Wij bieden dan ook enkel A-kwaliteit producten aan die geheel op elkaar afgestemd zijn om zo een perfect dak te maken, zodat men jaren lang plezier van het dak kan hebben.

Eisen dakisolatieplaten

Zoals boven beschreven is niet elke dakisolatie met cachering geschikt om onze EPDM te verlijmen. Verschillende fabrikanten van isolatieplaten hebben verschillende productie processen. Om kwaliteit van onze zijde te kunnen garanderen stellen wij eisen aan de isolatieplaten. Zo dient de cachering volvlaks verlijmd te zijn met de isolatie. Dit wil zeggen, dat de cachering geheel verlijmd is aan de isolatieplaat. Hierdoor ontstaat een goede hechting tussen beide materialen.

BossCover Spraybond lijm

Vele EPDM lijm soorten zijn voorzien van oplosmiddelen. De BossCover lijm bevat geen toxische stoffen hierdoor kan op bijna elke ondergrond verlijmd worden. Om het voor u makkelijker te maken een goede isolatieplaat te kiezen waarop EPDM verlijmd kan worden hebben wij een overzicht opgesteld. Indien u kiest voor een van bovenstaande isolatieplaten met cachering in combinatie met onze BossCover lijm, zijn uitvoering getest. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken en kan de EPDM dakfolie zonder problemen verlijmen op de isolatie.

Isolatie met bituminuese cashering

MerkType
RecticelEurothane Bi-3 / Bi-4
IsobouwSuperTop 2400

Isolatie met bituminuese cashering

MerkType
Firestone Building ProductsISO 95+ ISOGARD HD
RecticelPowerdeck F
KingspanTR27, TR24
UnilinUtherm PIR M
IKOEnertherm MG, Enertherm BM
Xtratherm Xtratherm Thin -R, FR, MG
RockwoolRhinoxx, Bondrock
LinithemLinithem PGV

Isolatie met bituminuese cashering

MerkType
RecticelEurothane Silver
UnilinUtherm PIR L
IKOEntertherm Alu