EPDM verlijmen op dakisolatie

epdm lijmen

Bij het renoveren van een dak, wordt vaak gebruik gemaakt van dakisolatieplaten. EPDM verlijmen op dakisolatie kan, echter niet op alle dakisolatie. Isolatie dient minimaal van cachering voorzien te zijn, dit om het “wegsmelten” van de isolatie te voorkomen. Helaas is niet elke dakisolatie met cachering geschikt. Cachering is een dunne laag, die is aangebracht op de PIR. De cachering kan aan één zijde of aan beide zijde van de PIR aanwezig zijn. Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden als cachering. Vaak is het bitumen glasvlies of aluminium. EPDM Totaal staat voor kwaliteit en degelijkheid. Wij bieden daarom dan ook enkel en alleen A-kwaliteit producten. Deze producten zijn geheel op elkaar afgestemd om zo een perfect dak te kunnen maken. Zo kunt u  jaren lang plezier van het dak kan hebben.

Eisen dakisolatieplaten

Zoals boven beschreven, is niet elke dakisolatie met cachering geschikt om onze EPDM te verlijmen. Verschillende fabrikanten van isolatieplaten hebben verschillende productie processen. Om kwaliteit van onze zijde te kunnen garanderen stellen wij eisen aan de isolatieplaten. Zo dient de cachering volvlaks verlijmd te zijn met de isolatie. Dit wil zeggen, dat de cachering minimaal geheel verlijmd is aan de isolatieplaat. Hierdoor ontstaat een goede hechting tussen beide materialen.

Voordat u dakisolatie met cachering koopt, doe navraag bij de leverancier of de isolatie geschikt is voor verwerking met koude kleefstof. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk voor een goed advies.

BossCover Spraybond lijm

Vele EPDM lijm soorten zijn voorzien van oplosmiddelen. De BossCover lijm bevat geen toxische stoffen. Hierdoor kan de contactlijm op bijna elke ondergrond verlijmd worden. Denk  hierbij aan:

  • Hout
  • Beton
  • Bitumen
  • etc.